Eximprod Grup obține atestatul ANRE tip A3 și lansează oferta de servicii de testare și certificare tehnică pentru centralele eoliene și fotovoltaice

București – 17 martie 2014

Eximprod Grup vine în întâmpinarea firmelor care dețin sau operează parcuri de energii regenerabile și care au obligația conform Ordinului ANRE nr. 74/2013 să realizeze testele pentru certificare tehnică a funcționării centralelor prin servicii autorizate de testare și certificare.

Eximprod Grup a obținut în data de 7 Martie 2014 atestatul tip A3 din partea ANRE. Ordinul ANRE nr. 74/2013 solicită centralelor eoliene și fotovoltaice să obțină certificarea tehnică a capacităților de producție la punerea în funcție. Producătorii deja acreditați au termen până la data de 01 iunie 2014 să obțină certificarea. Această certificare se realizează de către companii atestate de către ANRE tip A3.

Serviciile sunt oferite de specialiștii Eximprod Grup care activează în domeniul SCADA, inginerie electrică, automatizări și energii regenerabile. Experiența Eximprod Grup în domeniu include proiectarea, construcția și automatizarea pentru mai multe parcuri eoliene și fotovoltaice, realizarea de stații de transformare, linii electrice noi și reconductorate, dispecerate SCADA EMS/DMS. In același domeniu, Eximprod Grup operează un Dispecerat Energetic acreditat pentru dispecerizarea capacităților de producție a energiei alternative care gestionează o capacitate totală de peste 250 MW. DLC Eximprod este integrat în SEN și asigură comunicații permanente cu sistemul EMS/SCADA UNO-DEN.

Eximprod Grup este un grup de companii fondat în 1994 în Buzău și care își axează majoritatea activităților în sectorul energetic. De-a lungul anilor, Eximprod Grup a devenit unul dintre cei mai importanți jucători pe piața produselor, echipamentelor și serviciilor pentru transportul și distribuția energiei electrice, participând la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din România. In prezent, Eximprod are mai mult de 370 de angajați, cu o cifră de afaceri de peste 35 milioane EURO, 5 fabrici care produc mai mult de 300 de tipuri de produse, divizii dedicate proiectelor SCADA, antreprenoriat, proiectare de instalații electrice și dezvoltare de parcuri eoliene, fotovoltaice și de cogenerare, birouri în 10 orașe mari din România și este un actor dinamic în piața europeană.
Sabin Posea

Director Business Unit Smart Grid

Eximprod Grup SRL
sabin.posea@epg.ro

+40.728.993.795
http://www.eximprod.ro